MATKAPAATOS

Joskus Joulukuussa sain sitten tarpeekseni Karibian lammosta, Dominikaanien "rennosta" elaman asenteesta ja siita ianikuisesta merenguesta, mika ei ole juoma, vaikka silta kuulostaakin vaan paikallinen musiikki.

Pidan musiikista ja tanssi on yksi intohimoistani, mutta kun muutaman vuoden jalkeen totesin paassani olevan pysyvan rytmihairion ja tyynyni kuluneen puoleen alkuperaisesta paksuudesta, johtuen paani jyskytyksesta sita vastaan, totesin etta lienee aika vaihtaa maisemaa.

Siita sitten vain internettiin surfailemaan ja tutkimaan minne pain maapalloa olisi talvisaapas suunnistettava. Hmmm....   Ainoa vaatmus oli etta lamminta pitaa olla ( +30 ja siita ylos), vetta sukeltamiseen ja mieluummin jonkinlainen ns. sivistysvaltio. Thaimaa, karibia ja Espanja on nahty, joten eipa sitten muuta kuin Oi Oi Oi maahan Australiaan. Siellahan tuntuu olevan kaikki haluamani yhdessa sievassa paketissa. Sattumoisin tiesin muutaman Backgammon pelaajan aussie maasta , joten sinnehan sita oli sitten mentava.

Siita sitten saappaat viuhtoen selvittamaan lentoja, viisuimeita ja niin, sita rahapuolta myos. Koyhana sukelluskouluttajana ei tuo rahapussi ole paassyt lihomaan, mutta siita johtuen ei myoskaan taman kyhaelman kirjoittajakaan. Mutta kerrankin onnesti ja tyopaikalta saatiin vahan lisabonuksia joten kohtaloon uskoen paattelin etta lahdettava on..

MATKAVALMISTELUT

Matkalle lahtiessa tarkeinta lienee on hankkia matkaliput, eiko totta? Niin paatteli myos tama suolavesiblonde.Eipa muuta kuin paikalliseen matkatoimistoon, huom: PAIKALLISEEN MATKATOIMISTOON. Olin vallan unohtanut, etta asuin saarella keskella Karibian merta, lahimpina naapureina Kuuba ja USA. Olin myos unohtanut etta Dominikaaniseen tullessani olin paattanyt :

1. En koskaan enaan matkusta

2. En enaa koskaan ainakaan matkusta USA:n kautta

3. Ja jos taytyy matkustaa niin uin Suomeen

Mutta "ei koskaan" on niiiin pitka aika. Ei minulla mitaan Usaa vastaan noin muuten periaatteessa mitaan ole (ei menna politiikkaan ) mutta kun ne edellisella kerralla lahestulkoon asettivat kansallisen hatatilan minun onnettoman yrittaessa lapaista turvatarkastus New Yorkin kentalla rintaliivit yllani. Sain heidat kuitenkin uskomaan etta liivini kokoa 75 C eivat ole salainen ase No se on sitten toinen tarina, joten se siita sitten.

Siis takaisin sinne matkatoimistoon. Rehellisesti sanottuna siella ei minua palvellut tummahipiainen, merneguen tahdissa liikkuva dominikaani vaan tyynesti kayttaytyva saksalaisneiti. Tosin tuo tyyneys katosi, kun ilmoitin haluvani lentolipun Australiaan. Onneksi siella oli maailman kartta seinalla josta voitiin katsoa etta missa me olemme ja mnne olin menossa. Ensimmaiset huonot uutiset: A. minun taytyy lentaa Miamiin ensin. Well....ja sitten sielta Los Angelesiin ja sitten Australiaan. Eli matkustus Usan lapi ensin???? Yritin pikaisesti laskeskella kuinka monta mahdollsuutta niilla on yrittaa pidattaa minut talla kertaa. Neiti myos sanoi ,etta halvinta olisi tilata lennot suoraan internetin kautta, mutta  Dominikaanisesta Miamiin lentohinnat ovat samat, koska yksi lentoyhtio kontrolloi lentoja. Huonot uutiset B. koska halusin matkustaa joulukuussa ja etenkin joulun aikaan, niin lennot ovat todella taynna ,joten varaus taytyisi tehda tosi nopeasti.

Eipa siina suomi neito paljon ehtinyt hamalaisesta hitaudesta karsia, kun paatti ,etta viikon paahan varaus lennosta Miamiin ja yritan saada lennot sielta eteenpain internetista. Kyllapa tunsin itseni fiksuksi poistuessani matkatoimistosta. Nain me maailmanmatkaajat asioita hoidellaan...niinpa ...huokaus, syva huokaus...

SEIKKAILU INTERNETISSA

Tohkeissani sitten sinne internet kahvilaan suunnistin jo reissuissa kovia kokeneet talvisaappaani. Matkalla taisi tulla muutama merengue tanssi askelkin otettua. Olihan minulla edessa ihastuttava matka ihastuttavaan Australiaan ja kiitos ihmeellisen internet ajan , kaikki sujuisi kuin leikkia vain. Aitini minua joskus muistuttikin etta jalat olisi hyva pitaa maassa, niinpa, seuraavalla kerralla naulaan ne lattiaan , niin kovasti ja korkealta tipahdin seuraavien paiven ja oiden aikana.

Nain aluksi tiedoksi kaikille jotka suunnittelevat lentolippujen tilaamista intenetista, niin laittakaa suoraan viesti minulle, saastatte paljon aikaa ja paansarkya. Takaraivooni on lahtemattomasti iskostunut parinkymmenen lentoyhtion lentoaikataulut ympari maailmaa, hinnat ja reitit myos. Vosin varmaa hakea toita automaattisena lentoaikataulujen puhelinvastaajana.

Siis siella mina sitten surfailin lentoaikataulujen viidakossa. Etta oli hauskaa... Lopulta , lahes viikon ymparivuorokautisten etsintojen kautta loysin lennon Miamista Los Angelesiin ja sielta Melbourneen. Jippii. Yksi mutka matkassa oli se etta nain maailman matkaajana minulla e ole luottokorttia jolla matka olisi pitanyt maksaa. Pikkujuttu....

Entisen pomon luokse ja raha nippua heilutellen sain luvan kayttaa hanen Visaansa. Tuli kylla mieleen etta noinko kovasti han halusi paasta minusta eroon...? Ei huolen haivaa, takaisin matkatoimistoon ja vahvistamaan lento Miamiin. Saksalaisneito siella minua odottelikin ja siina turistessa kysaisi etta onko minullaViisumi Amerikaan? Viisumi Amerikaan? Enhan mina sinne ole menossa vaan lennan vain lapi Australiaa ja samalla muistin ettei minulla ole viisumia Australiaankaan viela...

Samalla jostakin takaraivoni muistikatkoista tuli mieleeni ne sotkut siella Zurichin lentokentalla kun yritin lentaa Amerikan kautta dominikaaniseen.Siis jos ei Viisumia Amerikaan, niin paluulippu Australiasta takaisin dominikaaniseen taytyy olla. Siina pyorittelin silmiani ja hidas kauhukuva alkoi ilmaantua nakopiriini.Mina lentamassa edestakaisin Australian ja Domnikaanisen valilla loppuikani koska kukaan ei halua minua minnekaan. Ei muuta kuin takaisin internettiin.

VIISUMIT

Ensimmainen kohde oli tietojen hankkminen Tursiti Viisumista Australiaan. Se oli suht.helppo juttu.Internetista saa ns. ETA viisumin Australiaan muutamassa minuutissa (pomon luottokorttia taas vinguttamaan). Eta viisumi sallii menna Ausseihin 12 kuukauden aikana ja olla maassa 3 kuukautta kerralla. Sen jalkeen voi lentaa vaikka Uuten Seelantiin ja tulla seuraavalla lennolla takaisin ausseihin. Hieno juttu.

Takaisin matkatoimistoon ja sanoin etta minulla on viisumi Ausseihin joten Amerikkalaisilla ei ole nokan koputtamista enaa. EREHDYS!!!! Vaikka viisumi Ausseihin onkin niin et lenna USA:n kautta ellei sinulla ole paluulippua lahtomaahan, tassa tapauksessa Dominikaaniseen. Niin sama juttu Aussien kanssa , paluulippu taytyy olla.  Mutta ENHAN MINA HALUA TAKAISIN DOMNIKAANISEEN!!!

Toinen vaihtoehto oli lentoliput Aussesita takaisin kotimaahan eli Suomeen. No, mitas siina muuta kuin takaisin internettiin... Minulle annettiin jo internetin kaytosta paljous alennus. Tuolissakin oli minun takapuolen painautuma ja he lahestulkoon merkkasivat yhden koneen yksityiskayttooni. Internet kahvila oli kanadalaisen miehen omistaman baarin yhteydessa. Sulkiessan ovet iltaisin he jattivat minut sinne koneen kanssa. Sain myos vapaan kaytto-oikeuden kaljakaapille, kunhan seuraavana paivana musitin kertoa kuinka monta Presidentti-olutta olin onnistunut tuhoamaan yon yksinaisilla tunneilla. Mahtava palvelu taytyy sanoa, vai halusivatkohan hekin minusta eroon.....

Siis minun lentosuunnitelmani oli mennyt pahasti monkaan. Peruutin lennot, joita en onneksi viela ollut maksanut ja aloitin etsinnan alusta. No ainakin minulla oli Viisumi Ausseihin, mutta talla vauhdilla se menisi vanhaksi ja myos rahani loppuisivat.

Loppujen lopuksi ystavani Ausseissa sanoivat etta he tilaavat minulle lennot dominikaaninen-australia-suomi. Jippii, kiitos ihanat ihmiset. Siina sitten kelloa tuijotellen  (aikaero li 15 tuntia eli meilla oli aamuyon tunnit) odttelin kavereiden viestia, mika oli seuraava: "matkalippujen tilaaminen tata kautta maksaa noin 4 kertaa enemman, eli taytyy loytaa joku toinen keino"  Tassa kohdin siirryin pienesta olutpullosta suurempaan. Kaverit seurasivat lohdutonta ilmettani web kameran kautta ja sanoivat etta he lahettavat minulle rahaa jotta saan sen hemmetin meno-paluun maksettua. <<<siirryin takaisin pienempaan olutpulloon. Odottelu jatkui ja seuraava viesti oli etta ikava kylla Australian hallitus on estanyt kaikki rahan siirrot Australiasta Domikaaniseen<<<siirryin entista suurempaan Presidentti pulloon.

Siella mina sitten olin jumissa, Dominikaanisessa.

Mutta mina olin paattanyt paasta Australiaan. Mika seuraavaksi neuvoksi? Paatin aloittaa kaikki pisteesta 0 eli Suomesta. Kai mina sentaan voin lentaa Dominkaanisesta takaisin Suomeen pelkalla menolipulla ja ilma viisumia??? Todella, kaiken kokemani jalkeen en olisi ollut yllattanyt jos minulta olisi vaadittu viisumi Suomeen.

Siis paatin menna Suomeen, mutta miten? Siis lentamalla, uintimatka kaikesta edellisista uhoamisista huolimatta olisi hieman pitka. Onneksi Aurinkomatkat on keksitty ja he tekevat matkoja Dominikaaniseen. Siita sitten soitin oppaille ja kysyin etta olisiko koneessa paikkaa parin paivan paasta lahtevalle lennolle Suomeen? 1 paikka oli mutta vahvistus siita tulis paivaa ennen lahtoa. JIPPIIII!!!

Sormet ristissa , matkalaukut pakattuina odotin soittoa, mika tulikin paivaa ennen lahtoa. PAASISIN SUOMEEN. No eihan se ihan Australia ole mutta.... Voisin taas aloittaa uuden suunnittelun pikkuveljen tietokoneelta ja lihoa aidin ihania jouluruokia syodessa. Edellisista jouluruuista olikin kulunut jo 9 vuotta.

Matkasuunnitema Australiaan oli muuttunut, mutta periksi ei anneta...Australiaan mennaan, vaikka junalla jossei muuten.

Siita sitten lisaa myohemmin

Pia

PST. Allekirjoittanut on pahoillaan tekstissa esiintyneista kirjoitusvirheista ja oudosta ulkoasusta, johtuen tiettyjen aakkosten puuttimisesta nappaimistostani.